Magamról

Sziasztok!

Tóth András vagyok, barátaim számára általában bandi, szólíts te is nyugodtan így, ha szeretnél. 🙂 Mindenapjaim jelentős részében egyedi szoftvereket alkotok vállalatok és magánszemélyek részére. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem szoftverfejlesztésben. Legotthonosabban a .NET keretrendszerben mozgok, és ennek erősségeit kihasználva írok szerveroldali, és kliensoldali alkalmazásokat C# nyelven. A mobilalkalmazások fejlesztésében találtam meg legjobban magam, és ezeket a programokat írom legszívesebben. Érdekelnek összetett rendszerek architektúrális felépítései, technológiai megvalósításai. Az elkészült kódok üzemeltetésében is jártas vagyok, ismerve a Microsoft Windows kiszolgálóoldali operációs rendszereit, és azok sajátosságait.

A blog- amelyet éppen böngészel – célja, hogy a kis/nagyközönség számára is elérhetővé tegyem pályafutásom alatt érdekesnek vélt szakmai tapasztalataimat.

Az iskolarendszerből való kikerülésem után frissen képzett gazdaságinformatikusként, egy jelentős innovációs, és technológiai múlttal rendelkező cégnél helyezkedtem el. Itt az egyedi termelékenységet ösztönző és segítő szoftverek fejlesztése mellett, gyártósori és irodai, és ezeket kiszolgáló informatikai rendszer üzemeltetésében vettem részt.

Ezt követően, egy térinformatikai megoldásokkal foglalkozó cégnél kaptam helyet, ahol fő projektként fuvarszervező cégek (taxitársaságok) számára fejlesztek komplex valós idejű, 0-24 órában üzemelő B2B és B2C üzleti modellre épülő, széles körű funkcionalitással rendelkező taxis rendszert. Legfőbb feladatom a társaságok sofőrjei, és az utazni vágyók számára elérhető mobilalkalmazások tervezése, és kivitelezése mint iOS, mint Android mobil-operációs rendszerre, a cross-platform Xamarin technológia használatával. Ezen kívül részt veszek más projektek keretein belül szerver-kliens felépítésű asztali alkalmazások fejlesztésében is üzemeltetésben, és támogatásban is.

2017-ben “Cisco Certified Entry Networking Technician” bizonyítványt szereztem, amelyet kliens-szerver architektúrájú projektjeim során hasznosítok.

2018-ban döntöttem úgy, hogy szakmai tudásomat magánszemélyek, kis- és középvállalkozások számára elérhetővé szeretném tenni, ezért elindítottam a bitfox.hu-t, amely bemutatkozó weboldalak készítésével, és személyre szabott egyedi programok fejlesztésével foglalkozik.

Technológiák, designpattern-ek amikben otthonosan mozgok (a teljesség igénye nélkül):

Xamarin, Windows Presentation Foundation (WPF),  ASP.NET MVC, Owin, REST API, SignalR, Azure DevOps, Azure Virtual Machine Services, ASP.NET WebForms, Windows Communication Foundation (WCF),  Entity Framework, Model-View-ViewModel (MVVM), Model-View-Controller (MVC), Transact-SQL (T-SQL), SQL Server Reporting Services (SSRS)

Amennyiben kérdésed van, szívesen állok rendelkezésre, a bitfox oldalán megadott elérhetőségeimen.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám! 🙂

Tóth András
Bitfox logó